• We zijn bereikbaar 06 16 5858 61

Naam (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Goedkope zonnepanelen

Goedkope zonnepanelen

Goedkope zonnepanelen: wie wil dat nu niet? Solar Drenthe vertelt u hoe dit mogelijk is, welke factoren uw rendement bepalen en welke garanties wij u kunnen geven.

De garantie van Solar Drenthe

Over het algemeen wordt er door de producent een vermogensgarantie van 25 jaar gegeven. Zonnepanelen verouderen door de jaren heen. Dit gebeurt niet alleen bij goedkope zonnepanelen, maar ook bij zonnepanelen die wat meer kosten. Dat wil zeggen dat het vermogen per jaar iets lager wordt. Dit wordt ook wel de degradatie van zonnepanelen genoemd. Bij de meeste zonnepanelen komt de veroudering uit op 0,8% per jaar. Dit is 20% over 25 jaar. Op de omvormer wordt vaak 5-7 jaar fabrieksgarantie gegeven. Wij werken met Clickfit en Flatfix draagsystemen. Hierop is een productgarantie van 20 jaar van toepassing. Solar Drenthe gaat voor kwaliteit. Op de installatie geven wij een garantie van 2 jaar.

De omvormer van het zonnepaneel

Wij leveren goedkope zonnepanelen van uitstekende kwaliteit. Het zonnepaneel alleen staat niet garant voor een optimale opbrengst. De omvormer is hierbij ook een zeer belangrijk systeemonderdeel. De omvormer zet de door de panelen opgewekte gelijkstroom om in wisselstroom. Wisselstroom is de stroom die u uit het stopcontact haalt. Bij het omzetten van gelijkstroom naar wisselstroom komt er warmte vrij. Hoe hoger het rendement van de omvormer, hoe lager het verlies aan warmte.

Welke factoren bepalen uw rendement?

Het is belangrijk dat de omvormer de warmte goed kwijt kan in de ruimte. Er zijn omvormers die de warmte actief uitblazen door een ventilator en omvormers die passief koelen. Naast de omvormers bepalen de volgende factoren ook het rendement van uw goedkope zonnepanelen:

  • De zwaktestroombekabeling
  • De wisselstroombekabeling
  • De connectors
  • Het draagsysteem
  • De oriëntatie
  • Dakhelling
  • Schaduwvorming

Het samenstellen van een zonnestroominstallatie is maatwerk. Wij leveren graag goedkope zonnepanelen die bij uw persoonlijke situatie passen. In de rendementsberekening die wij standaard voor u opstellen houden wij rekening met diverse factoren. Al deze aspecten worden meegenomen om een eerlijk advies en een realistische berekening voor u te maken. Dit persoonlijke advies komen wij graag geven bij u thuis. Heeft u daar interesse in? Neem dan eens contact met ons op om een afspraak te maken.