• We zijn bereikbaar 06 16 5858 61

Naam (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Prijs zonnepanelen

Prijs zonnepanelen

De prijs van zonnepanelen zijn eenmalige kosten. Zodra het systeem draait, gaat het zichzelf automatisch terug verdienen. Het uitrekenen van de kosten van zonnepanelen en de te verwachten terugverdientijd is echter lastig om te doen. Enkele factoren die meespelen in de aanschafkosten zijn de gewenste opbrengst, het soort panelen en een eventuele subsidie op de aanschafprijs. Voor de terugverdientijd spelen onder andere uw locatie, de helling van uw dak en de hellingsrichting van uw dak mee. Daarnaast zijn externe factoren zoals subsidies, bomen, vergunningen en bebouwing ook van invloed.

Aanschafkosten van zonnepanelen

Er is dus geen simpel rekensommetje waarmee u precies de prijs van zonnepanelen berekent. Wel zijn er een aantal regels die u kunt hanteren. Het vermogen van een zonnemodule wordt vaak uitgedrukt in Watt piek (Wp). Dit is de theoretische opbrengst van het zonnepaneel bij optimale omstandigheden. Deze ideale waarde wordt in het relatief sombere Nederland niet vaak gehaald. Daarnaast treedt er bij het omvormen van de stroom ook warmteomzetting op. Uit de praktijk is gebleken dat u in Nederland bij een zuidoriëntatie voor een redelijke schatting het vermogen in Wp dan ook met 88% moet vermenigvuldigen om de jaaropbrengst in kWh te verkrijgen.

De volgende factoren spelen een rol bij de prijs van zonnepanelen en de installatie:

  • De kwaliteit van het materiaal
  • De levensduur die u verwacht van de zonnepanelen
  • Het vermogen wat u wilt opwekken
  • Het vermogen wat u gaan verbruiken
  • Het gewenste rendement
  • Potentiële subsidies

Wat zijn de subsidiemogelijkheden?

De regeling van de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+ 2013) garandeert u voor een periode van 15 jaar een totale opbrengstprijs per kWh stroom dat opgewekt wordt door uw eigen zonnepanelen. Bedrijven en particulieren kunnen van deze regeling gebruikmaken. Voor kleinschalige zonnestroomsystemen tot en met 15 kWp komt de SDE-vergoeding op € 0,272. Bij grootschalige zonnestroomsystemen van 15 tot 100 kWP komt de vergoeding op € 0,377.

Meer informatie over de prijs van zonnepanelen?

Vanuit onze bouwkundige expertise over duurzaam bouwen en energiebesparing adviseren wij u graag over zonnepanelen. Solar Drenthe kan u een totaalpakket leveren op het gebied van zonnepanelen. Hierbij hoort een goed advies, de levering van de zonnepanelen met bijbehorende bevestigingsmaterialen en omvormers. Bovendien kunnen wij ook het complete zonne-energiesysteem voor u installeren. Wilt u meer weten over de prijs van zonnepanelen? U kunt altijd contact met ons opnemen en wij geven u een gratis en persoonlijk advies.