• We zijn bereikbaar 06 16 5858 61

Naam (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Zonnepanelen Drenthe

Zonnepanelen Drenthe

Solar Drenthe levert zonnepanelen in Drenthe. Heeft u hier interesse in? Lees dan eens verder voor meer informatie over zonne-energie in Drenthe.

Zonnestroom opwekken

De zonnestroom die u opwekt wordt als eerste verbruikt. Wekt u op enig moment meer zonnestroom op dan u op dat moment zelf verbruikt, dan wordt de elektriciteit automatisch terug geleverd aan het net. Er gaat dan geen energie verloren. In Drenthe zijn er jaarlijks ongeveer 1470 zonuren per jaar. Rekenkundig voor het bepalen van het gewenste systeemvermogen om een bepaalde hoeveelheid kWh te kunnen gaan opwekken kunnen wij met dit gegeven niet zoveel.

Zonnepanelen met een maximaal vermogen

Onder Standaard Test Condities is bepaald dat zonnepanelen in Drenthe zijn maximale vermogen leveren bij een:

  • Temperatuur van 25 graden.
  • Lichtintensiteit  van 1000 W/m2
  • Zuidoriëntatie
  • Hellingshoek van 30-60 graden

Dit maximale vermogen wordt uitgedrukt in de eenheid van Watt piek (Wp). Voor Nederland geldt dat wij rekenen met 1000 volle zonuren per jaar. Aangezien het feit dat wij in Nederland deze Standaard Test Condities veelal niet realiseren, wordt er gerekend met een Performance Ratio. Dit is ook wel de opbrengstfactor voor verliezen van 15%.  Een systeem die uit 4 panelen van 250 Wp bestaat, levert 850 kWh per jaar bij een ideale oriëntatie. De ene leverancier die het wat somberder inziet rekent met een Performance Ratio van 0,8 en een ander die het wat zonniger inziet rekent met 0,9. In dat laatste geval zou de verwachte opbrengst van uw zonnepanelen in Drenthe 900 kWh per jaar zijn. Let op dit zegt nog niets over de kwaliteit van uw zonnestroominstallatie en/of de berekende opbrengst die daadwerkelijk wordt gehaald!

De ideale zuidoriëntatie van zonnepanelen

Niet elke woning of elk bedrijfspand heeft een ideale zuidoriëntatie. Wanneer u een dakvlak heeft dat in negatieve zin afwijkt van ideaal, dan wordt de Performance Ratio van 0,85 nogmaals vermenigvuldigt met een correctiefactor. Deze ligt tussen de 70 en 100%. Zonnepanelen in Drenthe kunnen geplaatst worden tussen oost en west, waarbij de opbrengst optimaal is met een oriëntatie tussen zuidoost en zuidwest.

Met onze zonnestroominstallaties in Drenthe kunt u geld verdienen en besparen. Ziet u dat wel zitten? Neem dan eens contact met ons op. Wij komen graag bij u langs voor een gratis en persoonlijk adviesgesprek.