• We zijn bereikbaar 06 16 5858 61

Naam (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Zonnepanelen Groningen

Zonnepanelen Groningen

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen in Groningen? Lees dan eens verder om hier meer over te weten te komen.

Zonne-energie in Groningen, Nederland

De hoeveelheid zonne-energie die Nederland per jaar ontvangt is ongeveer 40 keer zo groot als het totale energieverbruik in Nederland. Als gevolg van bewolking bestaat de jaarlijkse instraling in Nederland voor ongeveer 50% uit indirect licht dat vanuit alle richtingen komt. De totale zoninstraling in Nederland op een horizontaal vlak bedraagt ongeveer 1000 kWh per vierkante meter per jaar.

Zonneinstraling in Groningen

Wat is die “instraling” waar we het hierboven over hebben? Deze term wordt ook wel zonnestraling genoemd en staat voor de hoeveelheid ingestraalde zonne-energie per oppervlakte-eenheid in een bepaalde periode. Het is belangrijk om duidelijkheid te hebben over het vlak van instraling. Bij instralingsgegevens van een bepaalde geometrische locatie zin de waarden gedefinieerd voor het horizontale vlak. Voor het vertalen hiervan is het van belang om onderscheid te maken tussen het directe en het diffuse deel van de instraling. Directe instraling bereikt ons zonder dat het zonlicht verstrooid is aan de atmosfeer. Dit komt dus letterlijk recht van de zon af. Diffuse instraling komt van de gehele hemelkoepel af.

Instralingskenmerken zijn:

  • Plaatsafhankelijk
  • Tijdsafhankelijk
  • Oriëntatieafhankelijk

De jaarlijkse instraling op het horizontale vlak is niet overal op de wereld hetzelfde. Zelfs binnen Nederland zijn er verschillen. Wanneer u zonnepanelen in Groningen wilt gebruiken dan is het interessant om te weten hoeveel instraling u daar ontvangt. De kuststreek ontvangt bijvoorbeeld ongeveer 10 procent meer instraling dan het oosten van Nederland. Door variaties in het weer varieert de jaarlijkse instraling van jaar tot jaar.

Voordelen van zonnepanelen in Groningen

  • Zonnepanelen van hoge kwaliteit
  • Topinvestering met hoog rendement
  • Altijd een gratis en persoonlijk advies bij u thuis
  • Vanaf de eerste dag een lagere energierekening
  • Duurzaam en milieuvriendelijk
  • 24 uur per dag monitoring van uw systeem

Bent u van plan om zonnepanelen in Groningen te gaan gebruiken? Vanuit onze bouwkundige expertise over duurzaam bouwen en energiebesparing adviseren wij u graag over zonnepanelen. U kunt altijd contact met ons opnemen en wij geven u een gratis en persoonlijk advies.