• We zijn bereikbaar 06 16 5858 61

Naam (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen kopen

Wanneer u van plan bent om zonnepanelen te kopen, komen daar veel dingen bij kijken. Hoe gaat het precies in zijn werk en wat zijn de fiscale voordelen?

Het fiscale voordeel van zonnepanelen kopen

De Energie Investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling die valt onder de verantwoordelijkheid van de ministers van Financiën en Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De Belastingdienst en Agentschap NL voeren de EIA uit. Als u als Nederlands bedrijf investeert in energiezuinige bedrijfsmiddelen, dan kunt u in aanmerking komen voor de Energie Investeringsaftrek.

Hoe gaat dit precies in zijn werk?

Bij het zonnepanelen kopen mag u een extra bedrag ter grootte van 41,5% van het investeringsbedrag ten last brengen van de winst. De omvang van het bedrag staat op de verklaring die u na uw melding toegestuurd krijgt. Het minimum is dat een bedrijfsmiddel minimaal €450 kost en het totale bedrag aan energie-investeringen moet per kalenderjaar minstens €2200 zijn. Het maximum is dat er in een kalanderjaar per onderneming ten hoogste €116 miljoen aan energie-investeringen EIA verleend wordt.`

Als u de totale kosten voor een energie-investering in een kalenderjaar maakt, dan kunt u bij de aangifte over dat jaar profiteren van de volledige Energie Investeringsaftrek. U kunt de betalingen over meerdere jaren doen, maar het bedrijfsmiddel in gebruik nemen in het jaar dat u investeert. Dan neemt u EIA volledig in aanmerking bij de aangifte over het kalenderjaar waarin u heeft geïnvesteerd.

Voorwaarden van EIA

  • Het bedrag aan energie-investeringen is minimaal €2200
  • Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt
  • Het bedrijfsmiddel staat op de energielijst
  • U kunt voor hetzelfde bedrijfsmiddel geen energie-investeringsaftrek en milieu-investeringsaftrek tegelijk krijgen.

De EIA is een fiscale aftrekregeling die direct financieel voordeel biedt aan ondernemers ie investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. U komt hiervoor dus in aanmerking als uw investering aan de 4 bovenstaande voorwaarden voldoet.

Wilt u ook gebruikmaken van deze voordelen?

Zonnepanelen kopen heeft dus zeker een aantal voordelen. Wilt u daar ook wel gebruik van maken, maar heeft u hier nog vragen over? U kunt altijd bij ons terecht voor al uw vragen op het gebied van zonne-energie. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op.