• We zijn bereikbaar 06 16 5858 61

Naam (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen plaatsen

Bij Solar Drenthe kunt u terecht voor het totaalpakket op het gebied van zonnepanelen: een goed en eerlijk advies, levering van de zonnepanelen met bijbehorende bevestigingsmaterialen en omvormers en bovendien doen wij het zonnepanelen plaatsen voor u.

Zelf zonnepanelen plaatsen

Bent u handig en wilt u zelf uw zonnepanelen plaatsen? Dat is ook mogelijk! Wij leveren doe-het-zelf pakketten waarmee u lekker zelf aan de slag kunt. Wij helpen u hier nu een eindje mee op weg. Het correct plaatsen van de zonnepanelen en de omvormer is natuurlijk van groot belang voor een optimaal rendement. Zaken waar rekening mee gehouden moet worden zijn het type dak (een schuin of plat dak), de stand van de panelen ten opzichte van de zon en de mogelijke kant op schaduw op de panelen.

Temperatuurverschillen en omvormers

De panelen worden op zowel een plat als schuin dak blootgesteld aan alle weersinvloeden. Harde wind en temperatuursverschillen zijn belangrijke factoren waar rekening mee gehouden moet worden. Ook voor omvormers zijn er belangrijke voorschriften die nageleefd moeten worden. De elektrische installatie moet deugdelijk zijn en de omvormer moet voldoende ruimte hebben en op een dusdanige plek hangen zodat hij zijn warmte kwijt kan.

Rekening houden met schaduw en zon

Zonnepanelen plaatsen geven het meeste rendement wanneer ze op het zuiden gericht staan. Waar ook rekening mee moet worden gehouden is hoeveel schaduw er op de panelen valt. Als er een dikke boom of een gebouw naast uw huis het licht uit de panelen wegneemt, dan zal dat een zeer nadelig effect hebben op de opbrengst. Houd er bij het beoordelen van de schaduwval ook rekening mee dat de hoogte van de zon in de zomer anders is dan in de winter.

Zonnepanelen plaatsen op een schuin of plat dak

Wanneer u uw zonnepanelen gaat plaatsen, is het van belang of dit op een schuin of plat dak is. Heeft u een schuin dak? Dan zult u de panelen vlak plaatsen op één van beide schuine kanten. Heeft u een plat dak? Dan heeft u als voordeel dat u meerdere richtingen kunt kiezen. U kunt de plaatsingshoek dus wat beter bepalen in de meeste gevallen.

Na het lezen van onze tips gaat het u vast lukken uw eigen zonnepanelen te plaatsen. Wij raden dus wel aan het veilig en correct te doen, zodat u langdurig kunt genieten van gratis stroom van de zon. Mocht u toch nog vragen hebben dan kunt u altijd eens contact met ons opnemen.